MediaWatch

Radiofolk efterlyser klart politisk DAB-svar

Den uvisse fremtid om overgangen til DAB skaber usikkerhed i radiobranchen, som efterlyser en politisk beslutning.

Foto: Torben Greve/Polfoto/Arkiv

Trods uenighed om fremtidens DAB-kurs er de forskellige radioaktører enige om een ting: De ønsker en politisk beslutning, skriver Politiken.

I foråret blev politikerne enige om en tillægsaftale til den seneste medieaftale, hvor man har fremrykket en undersøgelse, der med hjælp fra eksperter skal afdække radiofremtiden, så man bedre kan træffe beslutning.

Ifølge flere i radiobranchen er det et eksempel på, at diskussionen om DAB præget af politisk snøvlen.

"Man får lyst til at sige til politikerne: beslut nu noget," siger Carsten Corneliussen, strateg og analytiker i Strategix, til Politiken.

Samme toner lyder fra Branchen Forbrugerelektronik, der omfatter distributører og leverandører af apparater, og Koda.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs