MediaWatch

Lyttere raser over Radio24syvs aflivning af kanin

En vært fra Radio24syv aflivede en kanin for tændte mikrofoner, og det har vakt vrede blandt mange lyttere.

Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv

Pinsemandag havde Radio24syv dyrevelfærd på programmet, og i den anledning valgte en af radioværterne på kanalen at slå en kaninunge ihjel for tændte mikrofoner. Det skete for at udstille det, radiostationen mener, er danskernes hykleriske forhold til dyr, og det har udløst en lytterstorm, skriver tv2.dk.

"Vi vil gerne udstille det hykleri, der findes blandt mange danskere. Danskere som spiser kød hver dag, men som synes, det er synd at slå dyr ihjel. Det giver simpelthen ingen mening. Det er, som om man glemmer, at for at spise kød, er der dyr, der skal dø. Dette element i ligningen er fuldstændigt fraværende i folks bevidsthed. Det er simpelthen bare et element i debatten, der skal være tilstede: Drabet," siger radioværten Asger Juhl til tv2.dk.

Især på Facebook giver mange lyttere udtryk for deres vrede over værternes handling, og flere Facebook-grupper, der opfordrer til at boykotte Radio24syv, er oprettet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs