MediaWatch

Lyttere raser over Radio24syvs aflivning af kanin

En vært fra Radio24syv aflivede en kanin for tændte mikrofoner, og det har vakt vrede blandt mange lyttere.

Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv

Pinsemandag havde Radio24syv dyrevelfærd på programmet, og i den anledning valgte en af radioværterne på kanalen at slå en kaninunge ihjel for tændte mikrofoner. Det skete for at udstille det, radiostationen mener, er danskernes hykleriske forhold til dyr, og det har udløst en lytterstorm, skriver tv2.dk.

"Vi vil gerne udstille det hykleri, der findes blandt mange danskere. Danskere som spiser kød hver dag, men som synes, det er synd at slå dyr ihjel. Det giver simpelthen ingen mening. Det er, som om man glemmer, at for at spise kød, er der dyr, der skal dø. Dette element i ligningen er fuldstændigt fraværende i folks bevidsthed. Det er simpelthen bare et element i debatten, der skal være tilstede: Drabet," siger radioværten Asger Juhl til tv2.dk.

Især på Facebook giver mange lyttere udtryk for deres vrede over værternes handling, og flere Facebook-grupper, der opfordrer til at boykotte Radio24syv, er oprettet.

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs