MediaWatch

Danske Medier advarer mod politisk radio-retræte

Det er "stærkt bekymrende", hvis mediepolitikerne begynder at ryste på hånden vedr. udrulningen af DAB-teknologien, mener Danske Medier.

I dag mødes de mediepolitiske ordførere på Christiansborg for endnu en gang at diskutere fremtidens radio og overgangen fra FM til den digitale distribution på DAB.

Forud for mødet advarer de private mediers organisation, Danske Medier, imidlertid mod at der skabes mere usikkerhed om DAB-planernes holdbarhed.

"Medieordførerne skal endnu engang mødes for at drøfte hele køreplanen for udrulning af digital radio i Danmark. De fornyede drøftelser sker bl.a. efter at DR og de store kommercielle landsdækkende radioer har ytret sig kritisk omkring DAB-projektet. Danske Medier finder det stærkt bekymrende, hvis der atter skabes politisk tvivl om, hvorvidt hele DAB-projektet gennemføres," skriver Danske Medier i en leder i dag.

Køreplanen fra overgangen til DAB er allerede revideret flere gange, siden der blev givet politisk håndslag på den første plan på Christiansborg i 2013. Senest er der blevet afholdt høring over den tredje udgave af køreplanen, og det er bl.a. høringssvarene her, der danner baggrund for dagens politiske diskussion.

Udbud sat i bero

Forud har flere aktører og politikere signaleret, at der er behov for mere viden om udviklingen på radioområdet, inden der investeres yderligere i DAB. Det skal en markedsundersøgelse bidrage til.

I sidste uge meddelte Kulturstyrelsen, at en del af de regionale digitale frekvenser, i DAB blok- 3, som blev sendt i udbud i december, er i brug andre steder. Derfor blev udbuddet sat i bero få dage før deadline for ansøgninger.

Et "skandaløst" forløb mener Danske Medier, der er med til at svække tilliden til myndighedernes vilje til at gennemføre den plan, der er vedtaget, og skabe usikkerhed blandt landets private radioaktører om fremtidens radiomarked.

"Usikkerhed vil være dyr for alle parter og derfor skal vi opfordre til, at der politisk bliver ro om projektet," skriver Danske Medier i sin leder.

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

B.T. fyrer 11 medarbejdere

Som led i B.T.’s nedlægning af storbyredaktionerne og printavisen blev 14 redaktionelle medarbejdere varslet en afskedigelse. Tre af dem er nu omplaceret, fortæller ansv. chefredaktør Pernille Holbøll.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs