MediaWatch

Underholdningsorkestret hyrer lobbyist

Det lukningstruede orkester har allieret sig med tidligere pressechef for Socialdemokratiet for at skærpe budskaberne i kampen for at bestå.

Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv

Underholdningsorkestret har hyret hjælp udefra for at stå stærkere i kampen for at få lov til at spille videre, skriver Jyllands-Posten.

Siden september, da DR meldte sin økonomi- og spareplan ud, der inkluderede lukningen af det 75 år gamle orkester fra nytår, har lobbyisten Jan Juul Christensen været med på sidelinjen.

Jan Juul Christensen er partner i firmaet Rud Pedersen Public Affairs og tidligere pressechef for Socialdemokraterne. Talsmanden for orkestret, Mette Bugge Madsen, mener dog ikke, at der er tale om egentlig lobbyisme.

”Jeg er klarinettist, og det har jeg været i 33 år i orkestret, så det er min spidskompetence. Jeg har ikke før beskæftiget mig med, hvordan man kontakter politikere og bedst får sit budskab igennem. Det søgte jeg rådgivning til, fordi sagen er for vigtig til at eksperimentere med mine egne evner,” siger Mette Bugge Madsen til Jyllands-Posten.

Hun oplyser, at det er orkestrets fagforening, der betaler for Jan Juul Christensens arbejde.

Magtkamp i og uden for Christiansborg

Sagen om Underholdningsorkestret er endt i et politisk drama mellem regeringen og et flertal af blå blok og Enhedslisten, der vil tvinge DR til at drive orkestret videre. Senest har kulturminister Marianne Jelved (R) beskyldt Venstre for at være løbet fra en aftale om at respektere DR's spareplan ved at støtte flertallet.

Også forholdet mellem Christiansborg og DR er sat på alvorlig prøve af sagen. Presset fra politikerne har fået DR's bestyrelsesformand Michael Christiansen på banen med en udtalelse om, at sagen giver anledning "alvorlige principielle overvejelser om forholdet mellem politikerne og DR's ledelse".

Partierne bag medieaftalen - samtlige i Folketinget - mødes på tirsdag for at diskutere en løsning. Det sker på et ekstraordinært møde, kulturminister Marianne Jelved (R) har indkaldt til, hvor orkestrets fremtid er eneste punkt på dagsordenen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs