MediaWatch

DR flytter gammel velgører

DR rykker radioklassikeren 'Giro 413’ fra P4 til den mindre DAB-kanal P5, målrettet de ældre, og genindsætter den velkendte vært, Margaret Lindhardt. 

Margaret Lindhardt

DR vil styrke sit fokus på sit digitale radiobrand P5 for det modne publikum, og radiokanalen overtager fra november derfor både programmerne ’Giro 413’ og ’Danmarksmester’ fra P4.

DR's P5 henvender sig til 60-årige og derover, og har således en ældre målgruppe end P4.

I forbindelse med flytningen vender Margaret Lindhardt tilbage som vært for radioklassikeren ’Giro 413’, hvor lytterne siden 1950 har sendt hilsner til hinanden, ønsket plader og samlet penge ind til socialt udsatte børn og unge.

Margaret Lindhardt var vært for Giro 413 på P4 fra 1995, indtil hun blev afsat fra posten i 2011, da Giro 413 skulle moderniseres.

Giro 413 mister sin stemme 

Den nuværende ’Giro 413’-vært Anders Bisgaard fortsætter på P4, hvor han fremover både vil være vært på flere af P4’s landsdækkende programmer og være morgen- og eftermiddagsvært på P4 Sjælland.

Mellem to stole

Også programmet ’Danmarksmester’ flytter permanent over til P5 fra november.

”Vi tror på, at det vil gavne både P5 og de to programmer, at de fremover hører hjemme på P5. Begge programmer har stået med et ben på hver kanal, og på P5 kan vi rendyrke udsendelserne, som lytterne elsker – kombineret med den musik, de kan lide,” siger DR's radiochef Tor Arnbjørn i en pressemeddelelse.

’Giro 413’ kan høres for første gang med Margaret Lindhardt som vært igen på P5 den 2. november, mens P5 overtager 'Danmarksmester’ fra mandag den 3. november.

P5 samler hver uge ca. en kvart million lyttere, oplyser DR.

P4 lancerer i stedet to nye underholdningsprogrammer, der erstatter de gamle.

Branche tilfreds med lavere DAB-tempo

Hurtig DAB-udrulning udskudt til 2018 

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs