MediaWatch

P4 og P1 strammer op på form og stil

P4 og P1 afpudser form og stil med mere direkte radio på P1, mens P4 udvikler den regionale journalistik.

DR har sat gang i en strategijustering af hele DR-radio, som skal planlægges foråret og iværksættes i efteråret.

Radiolytning er svagt vigende, og det er en udfordring, siger DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn, der mandag annoncerede en plan for udvikling af især P1, P4 og DR's radiotilbud on demand.  

”Det er vores ambition, at P1 og P4 skal stå endnu skarpere som helstøbte kanaler, som lytterne kan genkende hele dagen. Derudover skal kanalerne i højere grad gribe og perspektivere dagens begivenheder, når de sker. Det betyder blandt andet mere direkte radio på P1, og på P4 vil vi udvikle den regionale journalistik og styrke formidlingen og dialogen med lytterne,” siger Maria Rørbye Rønn i en pressemeddelelse. 

Ændringerne får betydning for både programmer, formidling og form. 

P1s indhold ændres der ikke ved, men fladen får mere live.

"Vi tror på, at der er flere videbegærlige P1-lyttere derude. Dem vil vi invitere inden for ved at udvikle formidlingen og sikre, at P1 sender mere live, så kanalen bliver bedre til også at give perspektiv på dagens aktuelle begivenheder,” siger DRs mediedirektør Gitte Rabøl.   

P1-flagskib skifter stil: Fra læst til live 

P4’s særkende er kombinationen af det regionale og det nationale. P4 skal fornyes både i DR's distrikter og i de nationale programmer.

”P4 står stærkt i lytternes dagligdag, og som Danmarks største radiokanal med over 2,5 millioner lyttere om ugen skal P4 spejle det moderne Danmark. Det kræver både, at vi udvikler kanalens stemme og formidling, og at vi bliver endnu bedre til at dække det, som optager danskerne, hvor de bor. Samtidig vil vi gerne skrue endnu mere op for dialogen med lytterne,” siger Gitte Rabøl.   

I planerne indgår også en opgradering af DRs "on demand"-radio. Senest til påske kan lytterne tage en forbedret radio-app i brug, som gør det lettere at tilgå DR Radio både live og on demand. 

Til gengæld nedlægger DR DAB-radioerne 'Ramasjang/Ultra' og 'DR Mama' fra januar 2015, hvor børn og unge i stedet skal klikke ind på dr.dk

DR flytter børn og unge væk fra DAB-radio

DRs redaktioner vil i løbet af foråret arbejde med at udvikle sendeplaner, programmer og formen, programmerne skal formidles på fremover.

Forventningen er, at lytterne for alvor vil kunne mærke ændringerne fra efteråret.

 

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør på Avisen Danmark: "Det er en blank fyring"

Efter godt fem år som chefredaktør og medinitiativtager til Avisen Danmark, der er en del af Jysk Fynske Medier, er Peter Rasmussen i dag fratrådt og afløst på posten. Selv kalder han det en regulær fyring. Ansv. chefredaktør i Jysk Fynske Medier ønsker ikke at kommentere på baggrunden for afskedigelsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs