DR flytter børn og unge væk fra DAB-radio

DR nedlægger DAB-radioerne 'Ramasjang/Ultra' og 'DR Mama' fra januar 2015, hvor børn og unge i stedet skal klikke ind på dr.dk

DR gennemfører hen over foråret en større strategitilpasning af sit radioudbud, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det betyder bl.a, at DR flytter børn og unge helt over på dr.dk og væk fra DAB radio.

DR har anmodet kulturministeren om godkendelse til at lukke radiokanalen Ramasjang/Ultra med virkning fra den 1. januar 2015. Det samme gælder DR Mama til de unge, som ikke tilføjer nok til det, de unge får gennem P3, skriver DR.

DR vil til gengæld styrke  Ramasjang- og Ultra-universerne med online-tilbud til henholdsvis de små og de store børn. 

"DR ønsker vi at samle radioindholdet til børn på de platforme, som børnene bruger til at lytte: I DRs to populære net-universer, Ramasjang til de mindre og Ultra til de store. Vi vil fortsætte vores stolte børneradiotraditioner ved at udvikle nye, stærke lyttetilbud, som både er lærerige og underholdende,” siger mediedirektør Gitte Rabøl.  

Den nye radioplan indbærer også en opgradering af DRs "on demand"-radio.

Senest til påske kan lytterne tage en forbedret radio-app i brug, som gør det lettere at tilgå DR Radio både live og on demand. 

DR's andre DAB-radioer bevarer deres positioner. 

Det er P2 med den klassiske musik, P5 med godt selskab og populærmusik fra de seneste 50 år, P6 Beat, der formidler rytmisk musik på kanten af mainstream, P7 Mix med pop, r’n’b og soul samt P8 Jazz.  

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også