MediaWatch

Danske Medier: DR's podcastudbud bryder med public service-forpligtelse

Brancheforeningen mener, at DR’s stigende udbud af podcasts giver ulige konkurrenceforhold for private aktører, og er kritisk over for tilførelsen af ekstra midler til lydunivers til børn.

Foto: Uffe Weng/DR

DR skal i højere grad kontrolleres i forhold til om public service-stationen opfylder sine forpligtelser til den danske stat, når det kommer til at konkurrere med private podcastaktører, mener brancheforeningen Danske Medier. Det skriver Journalisten på baggrund af et høringssvar fra de private mediers forening.

Ifølge Danske Medier bryder DR nemlig på podcastområdet med public service-forpligtelsen om, at den offentlige broadcaster ikke må konkurrere med private aktører.

”Dette bliver så meget desto mere relevant med den nye medieaftale for 2022-2025, hvorefter DR’s lydudsendelser står til at blive styrket yderligere med tilførslen af millioner af kroner,” skriver Danske Medier ifølge Journalisten i høringssvaret.

Foreningen refererer til de knap 62 mio. kr. til udvikling af et nyt lydunivers til børn og unge, som DR bliver tildelt som del af den nye medieaftale. DR har oppet sin podcastproduktion, og planlægger at bruge flere ressourcer på formatet som del af public service-stationens omstillingsstrategi mod at blive en digital broadcaster.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs