MediaWatch

Radio Loud vil etablere sig i flere jyske byer

Efter lukning af redaktion i Svendborg søger radiokanalen nu journalister til at udbygge tilstedeværelsen i Aarhus, Aalborg, Thy og Syddanmark.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Efter Radio- og tv-nævnet afgjorde, at én større redaktion i Svendborg ikke var tilstrækkeligt for, at Loud lever op til kravene i sin sendetilladelse, blev afdelingen nedlagt for at etablere satellitter i flere dele af landet.

Af stillingsopslag fremgår det nu, at dab-kanalen med fokus på kultur og unge sigter efter at udbygge tilstedeværelsen med to nye redaktioner i Aarhus og Aalborg.

Dertil kommer, at Loud også vil have tilknyttede reportere "eksempelvis på deltid" i Thy samt region Syddanmark. Redaktionerne skal senest være oprettet 1. februar, fremgår det.

"Radio Loud lancerer fra november og igen fra januar nye programmer, der skal sikre, at vi både får flere lyttere – ja! – og laver historier og journalistik, der bidrager til den offentlige samtale," lyder det i opslaget.

Konkret hvor mange journalistiske medarbejdere, radiokanalen er på jagt efter, fremgår ikke. Der var ni medarbejdere ansat på redaktionen i Svendborg.

Af opslaget fremgår det desuden, at medarbejderne på de nye redaktioner primært skal tilknyttes Louds morgenprogram "Reporterne", som programdirektør Simon Andersen har ambition om skal blive det "vigtigste, mest kritiske og mest landsdækkende" morgenprogram i æteren.

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

DR har indledt en personalesag imod en chef for at have opført sig i strid med DR's interne kodeks for god adfærd. Chefen er stoppet, oplyser DR, der i januar vil foretage en anonym undersøgelse internt om omfanget af krænkende adfærd. DR-chef erkender og undskylder i opslag på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs