MediaWatch

Loud-direktør: Vi kommer aldrig til at få høje lyttertal på DAB

Det er urealistisk, Radio Loud nogensinde kommer til at få høje lyttertal i den officielle måling af DAB-lyttere, lyder det fra programdirektør Simon Andersen. Han kalder sendenettet for en "uddøende teknologi" og går i stedet efter en voksende lytterskare via mobilapp.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

En central del af opdraget for nytiltrådt programdirektør på Loud, Simon Andersen, er at sikre, Louds lytterskare vokser - men det bliver altså ikke i Kantar Gallups lyttermåling, vi skal se efter en stejl opadgående lytterkurve, fortæller han til Information.

"De officielle DAB-tal kommer aldrig til at blive høje for os. De lyttere, vi forhåbentlig får, vil være lyttere på mobilen," siger han og kalder DAB for en "uddøende teknologi".

Loud har siden sin ansøgning lovet en mobilapp, som lyttere kunne tilgå livesendingen og interagere med radiokanalen gennem, men den er endnu ikke blevet realiseret, hvilket Simon Andersen også kalder utilfredsstillende. Han forventer, app'en er klar i 2022, og det er altså herigennem, Loud forventer at se en voksende lytterbase.

Simon Andersen blev for godt en måned siden hentet til som ny programdirektør på Radio Loud, efter DAB-radioen for unge siden sin undfangelse har haltet gevaldigt efter på lytterfronten ifølge netop Kantar Gallups målinger. Ifølge Loud selv har radiokanalen haft flere lyttere, end statistikken har vist, fordi målgruppen især lytter til radioens podcasts.

Siden sin tiltrædelse har Simon Andersen allerede igangsat flere ændringer på Loud. Ud over et opgør med, at Loud kun vil henvende sig til de 15-32-årige, bliver timenyhederne i Svendborg droppet for at frigøre flere journalistiske kræfter til egenproduktion, mens afdelingerne for sociale medier og marketing lægges sammen. Målet i sidste ende er at sikre, at Loud kan få en videre eksistens, efter sendetilladelsen udløber i 2024.

Loud opsiger to chefer - lægger afdelinger sammen og nedprioriterer timenyheder 

Ny Loud-direktør vil gøre op med "ekskluderende" snak om målgruppe

DK4 kritiserer Louds udvidelse af målgruppen: Politikerne må kompensere

Simon Andersen vil have ældre lyttere, færre programmer og stor forandring på Loud: "Jeg har fandeme travlt" 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs