MediaWatch

Radio4 døjer med stressproblemer blandt ansatte

Godt hver 10. redaktionelle medarbejder på Radio 4 har på et tidspunkt været sygemeldt med stress siden opstarten i 2019. Direktør peger på underbemanding i radioens første tid som en faktor, men afviser, kanalen generelt har ondt i arbejdsmiljøet.

Den statsfinansierede public service-kanal, Radio 4. tog over fra Radio24syv 1. november 2019 | Foto: Anita Graversen

Siden Radio 4 overtog FM4-frekvensen fra Radio24syv i november 2019 har mellem seks og syv ud af i alt omkring 60 fastansatte, redaktionelle medarbejdere på et tidspunkt været sygemeldt med stress. Det skriver Journalisten.

Ifølge direktør Anne-Marie Dohm var stationen underbemandet i begyndelsen, og det ser hun som en del af baggrunden, men hun afviser, der i dag er problemer.

"Vi skulle rekruttere så mange mennesker på så kort tid, at det tog et stykke tid, før alle var på plads på alle positioner. Så i starten var vi grundlæggende for få med alt det, der skulle laves," forklarer hun og uddyber, at kanalen lagde ud med en redaktionel bemanding på 40, men i dag er "20-25" flere.

15 redaktionelle medarbejdere har forladt kanalen siden opstarten, skriver Journalisten.

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør på Avisen Danmark: "Det er en blank fyring"

Efter godt fem år som chefredaktør og medinitiativtager til Avisen Danmark, der er en del af Jysk Fynske Medier, er Peter Rasmussen i dag fratrådt og afløst på posten. Selv kalder han det en regulær fyring. Ansv. chefredaktør i Jysk Fynske Medier ønsker ikke at kommentere på baggrunden for afskedigelsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs