MediaWatch

DR finder ny vært for Detektor på TV 2

Faktatjekprogrammet Detektor står til en overhaling. Med til at forny programmet skal en ny vært, der kommer fra TV 2 Nyhederne.

Det kritiske interview bliver en af de centrale inrgedienser og discipliner, når "Detektor" i efteråret vender tilbage med ny vært, Adina Ren, ifølge DR. | Foto: Privatfoto

Det bliver reporter Adina Ren, der tiltræder som vært på faktatjekprogrammet Detektor - efter Camilla Stampe, der er skiftet til TV 2's politiske redaktion på Christiansborg.

Det skriver DR i en pressemeddelse.

Adina Ren kommer fra TV 2, hvor hun har været en del af værtsholdet på programmet "Gravergruppen" og har tidligere arbejdet som journalist på Radio24Syv.

Hun skal som ny vært for "Detektor" være med til at løfte og forny faktatjekprogrammet, der efter en sommerpause, skal udkomme i en ny udgave fra september, siger kanalchef for P1, Nikolai Thyssen.

""Detektor" har en stolt tradition og en fortsat vigtig opgave. I en digital tidsalder er det stadig sværere at iagttage den samme virkelighed. Vi deler os ikke blot efter overbevisning, men også efter egne fakta. Det er ’Detektors’ fornemmeste opgave at arbejde for, at vi kan tale sammen på et fælles grundlag. Vi skal ikke være enige om alt, men vi skal tage afsæt i den samme virkelighed, siger Nikolai Thyssen og fortsætter:

"De sociale medier har ikke gjort det nemmere, men omvendt er det ikke et nyt fænomen, at sandheden halser efter løgnen. Det er et grundvilkår for den offentlige debat, men også et vilkår "Detektor" er sat i verden for hele tiden at udfordre, og derfor bliver det også både en vigtig og svær opgave, Adina Ren skal løfte sammen med redaktionen."

Detektor-formatet startede som radioprogram i 2011 og blev efterfølgende udviklet til tv også. I 2019 stoppede formatet på tv og vendte tilbage til radiorødderne, hvor det udkommer på P1 og som podcast.

Mere fra MediaWatch

TV 2 fortsætter reklamevækst - millionforlig kapper af overskud

Ny tocifret vækst i reklamesalget er med til at sende TV 2's omsætning over 2,5 mia. kr. efter tredje kvartal. Øgede omkostninger og trecifret millionerstatning til Discovery sænker bundlinjen. "Det går godt for TV 2, men udfordringsbilledet er det samme," siger finansdirektør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs