MediaWatch

Kristeligt Dagblad udvider lydbilledet med ugentlig nyhedspodcast

Med lanceringen af en ugentlig podcast, der sætter aktuelle emner inden for kirke og tro på dagsordenen, vil Kristeligt Dagblad mere på landkortet inden for lyd. I første omgang bliver podcasten gratis tilgængelig.

"Tro Om skulle gerne blive det sted, hvor man på en lytbar og koncentreret måde får alle nuancerne med," siger vært og journalist Philip Christoffersen om Kristeligt Dagblads nye podcastsatsning. | Foto: LEIF TUXEN

Torsdag går Kristeligt Dagblad i luften med en ny, ugentlig podcast, "Tro om", der får aktuelle temaer og debatter om tro som omdrejningspunkt. Det skriver avisen i en pressemeddelelse.

Vært på "Tro om" bliver journalist på avisen Philip Christoffersen, der sammen med en skiftende gæst vil vende ugens relevante og interessante historie om eksistens, kirke og tro, skriver Kristeligt Dagbald.

”Vi ser et hul i markedet for en podcast, der tager de store debatter inden for kirke og tro alvorligt. Målet med Tro Om er at blive klogere, at forstå mennesket bag nyhederne og at fortælle gode historier, der er værd at lytte til,” udtaler ansv. chefredaktør Erik Bjerager i meddelelsen.

Podcasten er avisens første armlægning med en nyhedspodcast, som er blevet en spydspids på lyd i mange mediers nyhedsdækning som fx DR's "Genstart", "Du lytter til Politiken" eller "Børsen Briefing".

Første 10 programmer bliver gratis

Kristeligt Dagblads bud på genren får en varighed på mellem 20-30 min., og podcasten bliver i første omgang gratis tilgængelig på diverse podcastplatforme for at sparke til kendskab og gennemslagskraft, fremgår det. Efter de første 10 udsendelser bliver den en del af tilbuddet, der er forbeholdt avisens abonnenter.

Lydtilbuddet fra Kristeligt Dagblad har hidtil talt magasinformater som "Når jeg dør", "Mellem Himmel og Ord" og "Det etiske Kompas".  Heraf produceres "Mellem Himmel og Ord" fortsat, og det sker lige som den nye "Tro om" i samarbejde med produktionsselskabet Lyd&Co.

Også Berlingske er på vej med en nyhedspodcast. Den ventes i luften til maj og vil udkomme dagligt om eftermiddagen.

Mere fra MediaWatch

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs