MediaWatch

People's optrapper radio- og podcastproduktion med ny redaktion

Med en ny redaktion, People's Productions, tager forlaget People's yderligere skridt ind på lydmarkedet. Forfatter og podcastproducent skal stå i spidsen for satsningen.

Foto: PR/People's Press

Forlaget People's satser hårdere på det voksende produktionsmarked for lyd og etablerer redaktionen People's Productions, der bliver dedikeret til at producere radioudsendelser og podcasts. Det oplyser forlaget i en pressemeddelelse.

"Nogle historier har potentiale til at blive udfoldet på forskellige måder og til forskellige platforme. På People's har vi en ambition om sammen med forfatterne at udvikle historier i bogform, på papir og digitalt, men også direkte til det voksende lydmarked," siger Tine Smedegaard Andersen, der er adm. direktør for People's i meddelelsen.

Forfatter i spidsen

Til at stå i spidsen for den nye redaktion har People's hyret forfatter og radiosmed Sigurd Hartkorn Plaetner som redaktionschef. Sigurd Hartkorn Plaetner står bl.a. bag flere radiodokumentarer som "Nedims efterskrift" til Radio24syv og podcastserien "Noget om Emma", som også blev udviklet til en serie til DR3.

"Jeg er rigtig glad for stillingen og, ikke mindst, projektet hos People's Productions. Det er to meget forskellige ting at fortælle historier på skrift og til lyd, så jeg synes, at det er rigtig godt set af People's for alvor at satse på den lydlige fortælling, som et ekstra spor til de fortællinger, der kommer ind i huset," udtaler Sigurd Hartkorn Plaetner om ansættelsen.

Mere lyd på programmet

People's har den seneste tid taget flere skridt mod at rykke og udbygge forretningen fra traditionelt, rendyrket bogforlag til en historieproducent, der også har integreret lyd som udgivelseskanal. People's har på den konto bl.a. udviklet og produceret forfatteren Rane Willerslevs podcastserie "Fire patroner på lommen" til DR.

People's er ejet af den svenske podcastplatform og forlagsvirksomhed Storytel, der købte forlaget i 2017. Storytel ejer desuden lydbogstjenesten Mofibo i Danmark.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Lindhardt og Ringhof opkøbte hos konkurrent, årsregnskaber viser tilbagegang i tv-branchen og jobskifte var der mange af i uge 32. Dét og meget mere kan du læse mere om i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs