MediaWatch

DR om mandsdomineret musikudbud: Det er et kæmpe problem

Musiktilbuddet på DR's radiokanaler har ikke været mangfoldigt nok, og det er et problem, mener ledende redaktionschef.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

DR er i gang med en proces, som skal ende med, at der kommer mere musik af kvindelige kunstnere ud af danskernes radio. Man har således haft en blind vinkel, hvad angår repræsentation, fortæller Kasper Tøstesen, ledende redaktionschef hos DR Ung med ansvar for bl.a. musikken på P3, P4, P5 og P6, til Politiken.

"Der er et kæmpe problem. Når omkring 20 procent af den musik, vi spiller, er med kvindelige hovedkunstnere, så mener jeg, det er en alt for skæv balance. Faktum er, at vi spiller for lidt musik med kvindelige kunstnere. Og vi vil gerne spille mere musik med kvindelige kunstnere, det er helt klart vores ambition. For vores tilbud er ikke mangfoldigt nok, når vi har så stor en overrepræsentation af mandlige kunstnere," siger han.

Rettighedsorganisationen Koda præsenterede i december en statistik baseret på køn. Tallene viser, at 19 pct. af Kodas medlemmer er kvinder, og at kun 10 pct. af udbetalingerne fra Koda går til kvindelige kunstnere og musikere.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs