MediaWatch

DR vil spille mere musik af kvindelige kunstnere

Tal fra Koda har vist en stor kønsmæssig ubalance i musikbranchen, og den vil DR være med til at rette op på.

Foto: Jens Dresling

Andelen af musik på DR's flader, som kvindelige kunstnere står bag, skal stige, lyder ambitionen fra Kasper Tøstesen, ledende redaktionschef hos DR Ung med ansvar for bl.a. musikken på P3, P4, P5 og P6, over for Politiken.

"Vi er i gang med en proces, hvor vi prøver at få meget mere indsigt i det her for at finde ud af, hvordan vi kan bidrage til en bevægelse. Og den skal helt klart ende med, at vi spiller flere kvindelige kunstnere. Og at der forhåbentlig kommer et meget større udbud af kvindelige kunstnere," siger Kasper Tøstesen til Politiken.

Rettighedsorganisationen Koda præsenterede i sidste uge statistik baseret på køn. Tallene viser, at 19 pct. af Kodas medlemmer er kvinder, og at kun 10 pct. af udbetalingerne fra Koda går til kvindelige kunstnere og musikere.

"Disse tal afspejler på ingen måde det omgivende samfund, og vi går glip af et umådelig stort potentiale og en masse talent, som kunne gavne udviklingen og konkurrencen i hele den danske musikbranche," udtalte Niels Rønsholdt, bestyrelsesformand for Koda, i sidste uge i en pressemeddelelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs