MediaWatch

Medier afviser "FB-afvaskning" efter kritik af historier om Jes Dorph-interview

Reaktionerne på Facebook på Aftenshowets interview med Jes Dorh Petersen har dannet grundlag for flere historier i medierne, men det er dårlig journalistik lyder det fra mediefolk, der kalder på en Facebook-pause. Det afviser bl.a. Ekstra Bladet.

Jes Dorph-Petersen blev mødt med kritiske spørgsmål i Aftenshowet på DR1. Interviewet affødte utilfredse kommentarer på Facebook, men bør medier skrive historier, baseret på de ofte anonyme reaktioner på Facebook? Foto: Screenshot/DRTV

Både Ekstra Bladet og Jyllands-Posten afviser, at der er behov for en pause fra brugen af Facebook-reaktioner som udgangspunkt for journalistiske vinkler, skriver Finans.

Fra flere mediechefer har der været kritik af, at bl.a. Berlingske, B.T., Ekstra Bladet og Jyllands-Posten på baggrund af kommentarer på Facebook skrev historier om, at Aftenshowet blev kritiseret for programmets interview med den afsatte TV 2-vært, Jes Dorph-Petersen.

"Tror vi har brug for en FB-afvaskning," skrev bl.a. chef for Radio4, Anne-Marie Dohm, på Twitter - en opfordring DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, tilsluttede sig.

Poul Madsen, chefredaktør for Ekstra Bladet afviser over for Finans, at brugen af ofte anonyme Facebook-kommentarer er dårlig journalistik.

"Det handler om at bruge sin sunde fornuft i forhold til anvendelsen af sociale medier i journalistik. Så vi er varsomme, men vi vil fortsætte med at bruge det. Hvis Radio4 har lyst til at begrænse sig, så gør det endelig, men vi kunne ikke drømme om det," siger Poul Madsen.

Også i Presselogen på TV 2 News var emnet til debat, og her bragte Altingets chefredaktør Jakob Nielsen også kritikken frem, og Berlingskes chefredaktør, Mette Østergaard, medgav, at kritikken var berettiget.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere