MediaWatch

Her er årets vindere af Podcastprisen

Søndag blev fem podcast fra bl.a. DR og Podimo hædret ved den anden udgave af Podcastprisen. Dansk lydredigeringsprogram modtog specialpris.

Foto: Center For Podcasting

Over 300 podcast var indstillet, 30 var nomineret og søndag blev fem vinderne fundet, da Center for Podcasting afholdt årets udgave af Podcastprisen.

I kategorien Årets fortælling var det DR's "Blackout - pigen på billedet", der løb med diplomet. Podcasten er produceret af Filt CPH, og det er Sara Bjelke Refsbech, Anne Pilegaard Petersen og Rune Sparre Geertsen, der står bag.

Cille Lewinsky, som bl.a. er kendt fra podcasten "Cille er bange for at dø", løb med prisen som Årets talent, og Rosa Marie Frang tog prisen som Årets eksperiment med sin podcast "Rosas Reality Radio".

Årets nørderi gik til Podimos "Kvinde kend din historie", som produceres af Gry Nielsen-Jexen, Cecilie Wortziger, Sofie Nørgaard Kampmark og Frej Levin. I kategorien Årets samarbejde, der er en pris for kommercielle partnerskaber, var det podcasten "Åsteder", der løb med hæderen. Podcasten produceres af Lene Grønborg og er et samarbejde mellem otte museer, turistorganisationerne omkring Gudenåen og de syv kommuner i GudenåSamarbejdet.

P3-podcasten "På bagsædet - med Hav og Kamal" tog prisen som Årets underholdning. Det er Kamal Hassan og Havshen Nabaz, der er værter på podcasten. Endelig var der også skulderklap til folkene bag lydredigeringsprogrammet Hindenburg, som er stiftet i Danmark, og som blev tildelt Pionerprisen.

Det var anden gang, Podcastprisen blev uddelt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs