MediaWatch

Her er årets vindere af Podcastprisen

Søndag blev fem podcast fra bl.a. DR og Podimo hædret ved den anden udgave af Podcastprisen. Dansk lydredigeringsprogram modtog specialpris.

Foto: Center For Podcasting

Over 300 podcast var indstillet, 30 var nomineret og søndag blev fem vinderne fundet, da Center for Podcasting afholdt årets udgave af Podcastprisen.

I kategorien Årets fortælling var det DR's "Blackout - pigen på billedet", der løb med diplomet. Podcasten er produceret af Filt CPH, og det er Sara Bjelke Refsbech, Anne Pilegaard Petersen og Rune Sparre Geertsen, der står bag.

Cille Lewinsky, som bl.a. er kendt fra podcasten "Cille er bange for at dø", løb med prisen som Årets talent, og Rosa Marie Frang tog prisen som Årets eksperiment med sin podcast "Rosas Reality Radio".

Årets nørderi gik til Podimos "Kvinde kend din historie", som produceres af Gry Nielsen-Jexen, Cecilie Wortziger, Sofie Nørgaard Kampmark og Frej Levin. I kategorien Årets samarbejde, der er en pris for kommercielle partnerskaber, var det podcasten "Åsteder", der løb med hæderen. Podcasten produceres af Lene Grønborg og er et samarbejde mellem otte museer, turistorganisationerne omkring Gudenåen og de syv kommuner i GudenåSamarbejdet.

P3-podcasten "På bagsædet - med Hav og Kamal" tog prisen som Årets underholdning. Det er Kamal Hassan og Havshen Nabaz, der er værter på podcasten. Endelig var der også skulderklap til folkene bag lydredigeringsprogrammet Hindenburg, som er stiftet i Danmark, og som blev tildelt Pionerprisen.

Det var anden gang, Podcastprisen blev uddelt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere