MediaWatch

Podcastprisen debuterer med fem vindere

Kåringen af vinderne af Podcastprisen 2019 gav priser til bl.a. Lake Radio, P1 og Third Ear.

Foto: Ritzau Scanpix/Erik Refner

188 indstillinger var kogt ned til 20 nominerede, der blev til fire vindere plus én vinder af en særpris, da Podcastprisen for første gang blev uddelt tirsdag. Det fremgår af en meddelelse fra Center for Pocasting, der sammen med Podcast Festival står bag prisuddelingen.

Vinderne repræsenterede både nye og veletablerede spillere på lytterbanen.

Prisen for Årets fortælling gik til P1's true crime-serie "Et langsom mord", der handler om et uopklaret mord på en 27-årig mand. Bag serien i seks afsnit står Adrian Adler Petersen, Mathias Sørensen, Mikkel Rønnau og Louise Witt-Hansen.

Prisen som Årets talent gik til Mei Bao, der står bag "Musik udefra" på The Lake Radio, som er drevet af et kollektiv af podcastere med base i The Lakes studie på Nørrebro i København.

Årets koncept blev vundet af podcasten "A seat at the table" lavet af Ingrid Magnifique Baraka, Stephanie Asi Brix og Naima Yasin, der også er omdrejningspunktet for podcastserien, hvor de filtrerer verden omkring dem.

Prisen for Årets samarbejde gik til E-mærket og en serie om GDPR lavet i samarbejde med Datatilsynet.

Endelig modtog podcastselskabet Third Ear særprisen Pionerprisen for arbejdet med at fremme podcast-fortællingen som format.

"Third Ear har bidraget til radiomontagens stigende popularitet og gjort formatet tilgængeligt for et bredt publikum ved at skabe enestående, personlige og tankevækkende fortællinger," lød begrundelsen bland andet fra juryen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs