MediaWatch

Ritt Bjerregaard: Mediernes USA-fokus er usund

Danske medier har travlt med at dække USA, men forsømmer at gøre danskerne klogere på, hvad der sker i deres nabolande, lyder kritikken fra tidligere minister og folketingsmedlem Ritt Bjerregaard. Nyhedsdirektør fremhæver, at DR de seneste 10 år har udvidet sit korrespondenthold.

Ritt Bjerregaard var gæst i Indslag, der debatterede dækningen af USA og det amerikanske valg | Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Mediedækningen af USA, der under præsidentvalget har haft speederen i bund, sker på bekostning af dækningen af lande, der ligger tættere på os geografik, kulturelt og politisk. Sådan lyder kritikken fra tidligere folketingsmedlem, minister og overborgmester i Købenavn Ritt Bjerregaard i MediaWatch' mediepodcast Indslag.

”Når man laver en så massiv prioritering på det amerikanske valg, så er der andre prioriteringer man ikke kan foretage, så får vi ikke noget at vide om Sverige, og så får vi stort set ikke noget at vide om Tyskland. Så bliver alle blikke rettet mod USA, og det tror jeg, er bekymrende for forståelsen af, hvad der er afgørende for et land som Danmark," siger Riit Bjerrregaard i Indslag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs