MediaWatch

Trump har fået mere omtale i danske medier end Merkel, Putin og Jinping til sammen

Omtalen af Donald Trump har været massiv i danske medier. Siden 2015 har han været omtalt fem gange så meget som Tysklands kansler og 25 gange mere end Sveriges statsminister Stefan Löfven, viser optælling fra Infomedia.

Donald Trump tiltrådte posten som præsident i USA i januar 2017. | Foto: Mandel Ngan/AFP/Ritzau Scanpix

Interessen for den amerikanske præsident Donald Trump hos danske medier overgår med længder den opmærksomhed, som bliver andre statsleder til dels. Det viser tal, som Infomedia har trukket for MediaWatch.

I forhold til den tyske kansler Angela Merkel er Donald Trump siden 2015 blevet omtalt omkring fem gange mere. Og hvis man måler omtalen af den amerikanske præsident op imod Stefan Löfven, statsminister i Sverige siden 2014, så er Trump omtalt omkring 25 gange mere. Ser man alene på de år, hvor Donald Trump har siddet i Det Hvide Hus fra 2017-2020, er forskellen større.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Organisationer: EU-afgørelse baner vej for digital nulmoms på magasiner

EU's ministerråd har godkendt en ændring af et momsdirektiv, som giver EU's medlemslande større fleksibilitet i forhold til at indføre fx nulmoms. Ifølge Danske Medier, Grakom og Dansk Erhverv er det et grønt lys fra EU-side til at udvide digital nulmoms til digitale magasiner i Danmark.

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

DR har indledt en personalesag imod en chef for at have opført sig i strid med DR's interne kodeks for god adfærd. Chefen er stoppet, oplyser DR, der i januar vil foretage en anonym undersøgelse internt om omfanget af krænkende adfærd. DR-chef erkender og undskylder i opslag på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs