MediaWatch

Q&co debatterer Journalisten-leder, DR's klimadækning og myndighedernes medievalg

Ugens mediemagasin lægger fra land med Informations chefredaktør som gæstevært. Lyt med, når Berlingskes Tom Jensen og Journalistens Christian Lindhardt debatterer mediernes tilgang til egne fejl, DR's vagthund tager DR's klimadækning op, og radiochef Jim Receveur kritiserer sundhedsmyndighedernes valg af mediekanaler i sine kampagner. Også B.T.'s chefredaktør Michael Dyrby er i studiet. Han mener, der er gået for meget hygge i nyhedsudsendelserne.

Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier

Det er torsdag, og vanen tro betyder det endnu en udgave af MediaWatchs podcast Q&co anført af vært Henrik Qvortrup. I denne uge er han flankeret af Rune Lykkeberg, chefredaktør på Information, der i anledning af dagbladets 75-års jubilæum giver sit besyv med i forbindelse med ugens gang i Mediedanmark.

Vil du springe frem til ét bestemt indslag? Spol frem til:
00:14:00 Christian Lindhardt, Journalisten, og Tom Jensen, Berlingske
00:32:58 Jim Receveur, Bauer Media, og Jens Rohde, Radikale Venstre
00:44:13 Michael Dyrby, B.T.
01:09:59 Jesper Termansen, DR, og Casper Walbum Høst, DR

Er medier – som Berlingske – for utilbøjelige til at være selvkritiske i forbindelse med deres dækning af coronakrisen? Og går Journalistens chefredaktør, Christian Lindhardt, myndighedernes ærinde, når han opfordrer medier - som Berlingske - til også at kigge indad? De spørgsmål har de to chefredaktører diskuteret i den digitale sfære i ugens løb - nu tages det videre i Q&co.

Adm. direktør i Bauer Media, Jim Receveur, undrer sig over, at Sundhedsmyndighederne har valgt at skrinlægge oplysningskampagner om corona på de kommercielle radiokanaler, han driver, for i stedet at få budskabet ud hos public service-kanalerne. Det er jo en velkendt sag, at coronakrisen har skåret dybt i de kommercielle kanalers annonceindtægter. Den debat tager han med Radikale Venstres medieordfører, Jens Rohde – og det bliver ikke det sidste ord, der er sagt i dén sag, hvis det står til politikeren.

Har DR fået en klimaaktivistisk slagside i sin dækning, og er der gået for meget Greta Thunberg i den? Det er der til en vis grad, konstaterer public service-stationens egen lytter- og seerredaktør Jesper Thermansen i en rapport, han for nylig har sendt ud. Han uddyber problemstillingen i ugens mediemagasin i en debat med DR-redaktør Casper Walbum Høst.

B.T's chefedaktør og tidligere nyhedsdirektør for TV 2, Michael Dyrby, er også i studiet, hvor han stiller spørgsmålet, om der er gået for meget hygge i nyhedsudsendelserne på bekostning af de mere kritiske interviews?

Q&co er tilgængelig på MediaWatchs website og app. For den bedste lytteoplevelse anbefales det at lytte i vores app. Den kan downloades her til IOS og her til Android. Her kan du også let lytte til tidligere episoder af vores ugentlige mediemagasin - de ligger i menuen til venstre i appen.

mediawatch-app2.jpg

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere