MediaWatch

Q&co debatterer journalistpraktik, konkurs i Arnold Busck og politiets corona-kommunikation

Ugens mediemagasin byder på et interview med Rigspolitiets kommunikationsdirektør om håndteringen af corona-kommunikation, debat med politiker Morten Messerschmidt (DF) om Facebook og ser på konsekvenserne for forlagsbranchen i lyset af Arnold Buscks konkurs.

Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier

Denne uges Q&co-podcast sætter spot på flere hjørner af den danske mediebranche. Sammen med ugens afsprittede gæstevært Gorm Wesing Flyvholm, sætter vært Henrik Qvortrup fokus på Rigspolitiets kommunikation omkring covid-19, en konkurs af de bemærkelsesværdige i boghandlerbranchen, fremtidens journalistpraktik og Morten Messerschmidts frustration over Facebook.

Vil du springe frem til ét bestemt indslag? Spol frem til:

00:09:49 Anders Frandsen, Rigspolitiet
00:30:41 Martin Ruby, Facebook, og Morten Messerschmidt, DF
00:45:54 Lars Boesgaard, Lindhardt & Ringhof
00:57:55 Peter Orry, Jysk Fynske Medier, og Trine Nielsen, DMJX

Der har været ualmindeligt travlt i Rigspolitiets kommunikationsafdeling de seneste måneder. Uge efter uge af kommunikationsdirektør Anders Frandsen deltaget i pressemøder om coronapandemiens spredning. I ugens Q&co giver han et indblik i, hvordan man balancerer mellem rollen som person og myndighed.

Mandag brød nyheden om, at en af de mest ikoniske boghandlere i Danmark - Arnold Busck - er begæret konkurs og mere end 30 butikker dermed lukker. Boghandlerne er forlagenes største salgsvindue, og for at forklare de konsekvenser, bogkædens konkurs kan få for forlagsindustrien, er Lars Boesgaard, formand for Danske Forlag, med i studiet.

I næste uge er der endnu en gang "Panikdag" på de danske journalistuddannelser. Men igen er der flere praktikpladser end studerende, og det gør ondt på bl.a. de regionale medier, der har svært ved at tiltrække de unge. Så hvad bør man gøre? Det diskuterer chefredaktør på Jysk Fynske Medier, Peter Orry, med rektor på journalisthøjskolen, Trine Nielsen.

Og vi når også ud i det politiske hjørne i ugens podcast. DF-politiker Morten Messerschmidt møder Facebooks Martin Ruby, Head of Public Policy i Norden, til en diskussion om Messerschmidt oplevelse af at have fået stjålet sin identitet på Facebook, og hvorfor han mener, at corona har gjort tilstanden værre på det sociale medie.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere