MediaWatch

Kulturminister med opfordring til radiostationer: Spil mere dansk musik

DR's P3 og P4 øger andelen af dansk musik med 30 procent efter et møde med kulturminister Joy Mogensen (S), som mandag opfordrede radiostationer til at støtte danske musikere, der er ramt af lukkede koncertsteder.

Den danske singer-songwriter Hjalmer Larsen på Smukfest i 2019. | Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

I den kommende tid vil der blive spillet flere danske numre i radioen som en hjælp til danske musikere under coronakrisen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

"Indsatsen mod covid-19 har omfattende konsekvenser for hele samfundet – også danske musikere er ramt. Derfor mødtes jeg i dag med radiostationerne for at undersøge, om stationerne kan spille ekstra meget dansk musik i den kommende tid. Mere dansk musik i radioen kan forhåbentlig hjælpe med eksponeringen af danske kunstnere og give et økonomisk bidrag i form af rettighedsmidler til de afspillede kunstnere i en tid, hvor de ikke kan komme ud på landets koncertsteder. Det, håber jeg, kan være en lille hjælp i den udfordrende situation," siger kulturminister Joy Mogensen (S) i meddelelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs