MediaWatch

DR går i luften med nyhedspodcast i hverdagene

"Genstart" er navnet på DR's nye nyhedspodcast, som tidligere reporter på TV 2 og Radio24syv sidder bag mikrofonen på.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Mandag havde DR premiere på den daglige podcast "Genstart – DR's nyhedspodcast", som mandag til fredag skal dykke ned i de historier, der har fyldt mest i samfundsdebatten de seneste dage. Det skriver DR Kommunikation.

"Vi vil gerne folde historien ud, så lytterne kan mærke, hvorfor den er vigtig. Vi ligger af og til lidt på bagkant af den dagsaktuelle nyhedsdagsorden for at få skabt de bedste fortællinger med nye perspektiver og gode formidlere. Hen over 1-2 uger skal lytterne regne med, at vi har episoder om de store historier, der har fyldt i deres feeds, hvor de måske kun har fået læst overskriften," siger redaktør Sofie Toll til DR Kommunikation.

Podcasten vil have en varighed på mellem 15-25 minutter. Håbet er ifølge redaktionschef for P1 Morgen og Orientering Claus Cancel, at podcasten når de mennesker, som ikke lytter til DR's liveprogrammer, men som i stigende grad tyr til podcast.

Vært for podcasten bliver Knud Brix, som desuden er vært på den tidligere Radio24syv-podcast "Poesibogen", som i dag udgives af Weekendavisen. Derudover er han vært på podcastserien "Politiske Dynastier", som udgives af Egmont. Han er tidligere politisk reporter på TV 2. "Genstart"-redaktionen består desuden af en reporter og en lyddesigner.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere