MediaWatch

DR fjerner program efter kritik

Søndagens udgave af program på P1 er ikke længere tilgængeligt. DR undskylder for fejl i programmet, der blandt andet handlede om debattørs fortælling om voldtægt.

Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Søndagens udgave af "Søndagsfrokosten på P1" kan ikke længere høres, efter DR har fjernet programmet. Det skriver DR på sin hjemmeside.

I programmet blev et forslag om at ændre lovgivningen om voldtægt debatteret af programmets vært og tre gæster. I forbindelse med dén diskussion blev Liva Aggers fortælling om voldtægt inddraget i debatten. Hun har tidligere fortalt, at hun blev voldtaget under Roskilde Festival i 2015, og i "Søndagsfrokosten på P1" blev der blandt andet spillet lydklip fra interview med Liva Agger, ligesom programmets deltagere udtalte sig om hendes beskrivelse af hendes egne reaktioner i 2015.

Liva Agger har efterfølgende på Twitter rettet kritik mod "Søndagsfrokosten på P1" og programmets omtale af hendes fortælling. Hun har siden uddybet kritikken over for Berlingske.

"Jeg er rigtig ked af og rigtig vred over, at de får lov til at hygge sig, sidde og spise frokost og kloge sig på min historie, samtidig med de griner af min historie. Det, jeg er allermest vred over, er, at de ikke bliver stoppet," siger hun til mediet.

DR undskylder ifølge teksten på sin hjemmeside for "klare fejl" i P1-programmet og har altså valgt at fjerne søndagens program.

"DR udlægger sagen på en fejlagtig facon. Derudover giver værten paneldeltagerne mulighed for at gøre sig kloge på Liva Agger Jørgensens adfærd og handling i den givne situation – uden at Liva Agger bliver hørt. Endelig sker omtalen af sagen i en let tone, som er helt upassende emnets alvor taget i betragtning. Alle tre forhold er klare fejl, som DR ser på med stor alvor, og som DR undskylder. Derfor fjerner DR programmet," skriver DR.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere