MediaWatch

Mediemagasinet Q&co stiller skarpt på dækning af coronavirus, "Søndagsfrokosten" - og en påstand om tunnelsyn

I denne uges udgave af Q&co tager Henrik Qvortrup fat på den højaktuelle mediedækning af coronavirus, et omdiskuteret afsnit af P1's "Søndagsfrokosten" og mediernes fokus på afskedigelser på egne arbejdspladser. Altsammen i selskab med ugens gæstevært Kristoffer Eriksen fra Ekstra Bladet.

Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier

MediaWatchs ugentlige podcast Q&co er tilbage - og i vanlig torsdagsstil klar til at dykke ned i ugens aktuelle mediehistorier.

Vært Henrik Qvortrup har i denne omgang fået visit af Ekstra Bladets nye chefredaktør i skikkelse af den tidligere nyhedschef fra Radio24syv, Kristoffer Eriksen.

I fjerde afsnit bliver mediernes dækning af udbruddet af coronavirus, der torsdag også nåede Danmark, diskuteret, for er medierne med til at oplyse og informere, eller pisker de en unødvendig dramatisk stemning op? Det sidste mener overlæge og afdelingschef på Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause.

Derudover bliver ugens debat om en debat også vendt på vrangen. P1's "Søndagsfrokosten" tog i sidste uge voldtægtsdebatten op, men fik efterfølgende voldsom kritik bl.a. fra offeret selv, da en konkret voldtægtssag blev vendt. Siden er udgaven blevet fjernet som podcast, og DR har undskyldt over for kvinden, der følte sig misbrugt af programmet. Redaktionschef i DR Judith Skriver er i studiet og forklarer hvorfor, og hvad der gik galt.

Endelig sender folketingsmedlem Rasmus Stoklund (S) en opsang til medierne, der ifølge politikeren har præsteret en omfattende dækning af stillingsnedlæggelser i egen andedam, mens hundredvis af afskedigelser i Danfoss kun udløser enkelte overskrifter.

Du kan som altid lytte til ugens afsnit i afspilleren herunder eller i vores app. Og bare rolig, du kan både låse skærmen og browse på nettet, mens du lytter. God fornøjelse!

Q&co er tilgængelig på MediaWatchs website og app. For den bedste lytteoplevelse anbefales det at lytte i vores app. Den kan downloades her til IOS og her til Android - find podcasten i appens menu i venstre side.

 

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere