MediaWatch

Mediemagasinet Q&co går tæt på Radio24syv og kritiseret DR-serie

Radio24syv og efterårets radioudbud har optaget sindene de seneste dage, og det afspejler sig i denne uges udgave af mediemagasinet Q&co, der også zoomer ind på realityserie om danske kvinder i Dubai på DR. Lyt med her.

Foto: Jan Bjarke Mindegaard / Watch Medier

Mediemagasinet Q&co er nu på gaden i sin tredje udgave, hvor vært Henrik Qvortrup i denne uge er flankeret af gæstevært Ane Cortzen.

Podcasten griber fat i en af ugens store og – tør vi godt sige – tilbagevendende mediehistorier på agendaen. Det handler om forløbet op til afgørelsen af det radioudbud, som Radio Loud i efteråret vandt i konkurrence med bl.a. Radio24syv, som efterfølgende lukkede og slukkede ved udgangen af oktober efter otte år.

Men gik udbuddet efter bogen? Det spørgsmål rejste Berlingske i weekenden, da mediet kunne berette, at Radio- og tv-nævnet ikke havde ændret alverden i indstillingen fra embedsværket i Slots- og Kulturstyrelsen, da radioudbuddet blev afgjort 22. oktober. Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, og Lisbeth Knudsen, chefredaktør hos Mandag Morgen, diskuterer historien og bliver suppleret af Christian Scherfig, tidligere formand for Radio- og tv-nævnet.

Jakob Kvist, der var udset til direktørposten for Radio24syv, hvis kanalen havde vundet DAB-udbuddet, giver en status på, hvordan det står til med det verserende søgsmål mod Radio- og tv-nævnet. For ser radioen overhovedet nogen fremtid for sig?

Endelig vender Henrik Qvortrup og Ane Cortzen blikket mod Dubai. Her følger DR i serien "Dubais danske damer" fem kvinder fra Danmark, der har slået sig ned i byen. Serien har fået kritik af Pierre Collignon, debatredaktør hos Berlingske, for at lukke øjnene for blandt andet menneskerettighedernes vilkår i Dubai. Han debatterer DR-serien med Lisbeth Langwadt, programchef for aktualitet, kultur og dokumentar hos DR.

Velkommen til!

Q&co er tilgængelig på MediaWatchs website og app. For den bedste lytteoplevelse anbefales det at lytte i vores app. Den kan downloades her til IOS og her til Android.

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs