MediaWatch styrker mediedebatten med nyt mediemagasin

Tidligere vært på mediemagasinet "Q&A", Henrik Qvortrup, bliver vært på en ny ugentlig podcast på MediaWatch, der stiller skarpt på ugens aktuelle medienyheder. Programmet får premiere i februar.
Foto: Stine Tidsvilde/Ritzau Scanpix
Foto: Stine Tidsvilde/Ritzau Scanpix

Watch Medier udvider dækningen af mediebranchen med et nyt debatprogram på MediaWatch, der hver uge vil sætte de vigtigste temaer og nyheder i branchen til debat.

Den nye podcast hedder "Q&co" og får Henrik Qvortrup som vært. Programmet udkommer hver torsdag, og Henrik Qvortrup bliver ugentligt flankeret af en skiftende gæstevært.

Ambitionen bag tiltaget er at styrke mediedebatten på MediaWatch, forklarer Anders Heering, ansv. chefredaktør og adm. direktør på Watch Medier, og samtidig tage tråden op efter Radio24syvs nu lukkede medieprogram "Q&A", som havde Henrik Qvortrup som medvært.

"Vi har længe ønsket at styrke mediedebatten på MediaWatch, og derfor er vi glade for i samarbejde med Henrik Qvortrup at introducere et nyt stærkt, ugentligt podcastformat. Det markerer samtidig vores fortsatte udvikling af indholdet på Watch Medier – også på lydsiden," siger Anders Heering.

Henrik Qvortrup bestyrede i samarbejde med daværende medvært Mikkel Andersson igennem tre år medieprogrammet Q&A på Radio24syv, indtil programmet sidste år lukkede op til Radio24syvs farvel. Nu vender han tilbage som radiovært, men i andre rammer.

"Nogen bedre platform for et mediemagasin kan jeg dårligt forestille mig. Min ambition er at gå tæt på en branche, der dagligt har indvirkning på stort set alle danskeres hverdag. Jeg vil insistere på at stille de kritiske og nysgerrige spørgsmål," udtaler Henrik Qvortrup om det nye format, der vil kunne høres af abonnenter på MediaWatch på mediawatch.dk og i MediaWatchs app.

Flere stemmer

Mens Henrik Qvortrup på Radio24syv havde en fast medvært, bliver han i Q&co tovholder alene, men med en skiftende gæstevært, og konceptet får en lidt anden drejning, forklarer Anders Heering. 

"Q&A var Radio24syvs mediemagasin med to stærke værter og en etableret profil. Det har vi stor respekt for. Men vi er ikke Radio24syv, så vi har brugt anledningen til at skabe vores eget bud på et godt og afvekslende mediemagasin, der passer ind i vores rammer og med lidt flere "stemmer" i studiet," siger Anders Heering.

For MediaWatch bliver lanceringen det første tiltag på lyd i nyere tid og samtidig en ny udbygning med mediedebat. Hvor MediaWatch som nyheds- og aktualitetsmedie har hovedfokus på mediedrift, vil Q&co have et lidt bredere fokus.

Bliver Q&co MediaWatch på lyd?

"Q&co er et magasin i lydformat, der kommer til at adskille sig fra vores nyhedsmedie ved at have en lidt bredere tilgang til mediestoffet. Businessstoffet vil være en integreret del af Q&co, men ikke det eneste omdrejningspunkt, som det er det på MediaWatch i øvrigt," siger Anders Heering, der også afviser, at lanceringen er udtryk for, at MediaWatch som nyhedsmedie skal ændre profil.

"På ingen måde. MediaWatch er uden sammenligning landets førende nyhedsmedie om mediedrift. Det har vi ikke tænkt os at ændre på. Q&co er udelukkende et ekstra tilbud til vores abonnenter."

Se og hør-sagen

Da Radio24syv i sommeren 2016 lancerede Q&A med Henrik Qvortrup, vakte det i sig selv en del debat i mediebranchen. Har man sagt Henrik Qvortrup, har man også sagt Se og Hør-sagen, som den tidligere chefredaktør for Aller-bladet i slutningen af 2016 fik en dom for på tre måneders ubetinget fængsel og et års betinget fængsel. 

Hvilke overvejelser har I gjort jer om, at Henrik Qvortrup har en fængelsdom bag sig for sin rolle i Se og Hør-sagen?

"Det har vi selvfølgelig haft med i overvejelserne, og vi har talt det grundigt igennem – også med Henrik. Se og Hør-sagen er belyst og afsluttet, men det betyder jo ikke, at den forsvinder. Når det er sagt, så har Henrik Qvortrup gennem de seneste år på Radio24syv været med til at opbygge og drive et stærkt og debatskabende mediemagasin, der har nydt bred anerkendelse i mediebranchen, og det er, hvad vi har hyret ham til at gøre for os," siger Anders Heering.

Skal Henrik Qvortrup lave andet for Watch Medier?

"Det er ikke planen for nuværende, nej."

Har Watch Medier planer om at få flere podcasts?

"Ja, vi eksperimenterer med lydformatet, hvor det giver mening for os, og udgiver jo allerede podcasts på FinansWatch, MedWatch og FødevareWatch."

Med den nye podcast bliver Henrik Qvortrup tilknyttet som ekstern producent og vært, mens indholdet bliver til i samspil med MediaWatch.

MediaWatch udgives af Watch Medier, der har over 65 redaktionelle medarbejdere og 13 medier, der tilsammen dækker en stor del af dansk erhvervsliv. Watch Medier ejes af JP/Politikens Hus.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også