Podcastproducenter kritiserer manglende mulighed for mediestøtte

Det er ikke tidssvarende, når lydproduktioner ikke kan få mediestøtte, mener formand for Center for Podcasting, Søren Brunsgaard.
Foto: Peter Klint/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Peter Klint/Politiken/Ritzau Scanpix

Den stigende produktion af podcasts i den journalistiske formidling gør indretningen af mediestøtten utidssvarende. Det mener formand for foreningen Center for Podcasting, der over for Journalisten kritiserer, at mediestøtten alene er målrettet skrevne medier.

"Alle medier kaster sig over lyd, fordi det giver mening, og fordi deres læsere vil have det. Men mediestøtten går kun til skreven journalistik. Det er helt ude af sync," siger Søren Brunsgaard,  formand for Center for Podcasting.

Sammen med tre kolleger satte han problemstillingen på dagsordenen på et møde med Folketingets Kulturudvalg. Målet var at få øremærket støttekroner til podcastproduktion i et nyt medieforlig.

Søren Brunsgaard peger selv på, at støtten kunne finansieres ved at beskatte techplatforme som Spotify og Itunes, der får gratis indhold fra podcastproducenterne, der lægger deres podcasts på platformene.

Det indgår allerede i det eksisterende medieforlig fra 2018, at en udvidet Public Service Pulje også skal kunne støtte til lydproduktioner. Den del af medieaftalen er dog ikke blevet udmøntet endnu på linje med andre dele af aftalen, men er sparket til hjørne, fordi den nye S-regering vil genforhandle aftalen i det nye år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også