MediaWatch

Radio4 vil lave lige så grænseoverskridende satire som Radio24syv

Radio4, som afløser Radio24syv på FM4-frekvensen 1. november, skal ugentligt sende knap tre timers satire, som ifølge direktør Anne-Marie Dohm gerne må være grænseoverskridende som "Den korte radioavis" – men med et bredere snit.

Foto: Joachim Adrian

Når Radio4 1. november overtager sendetilladelsen til FM4 efter Radio24syv, vil der stadigvæk kunne høres satire, der er lige så grænseoverskridende som Radio24syvs satireprogram "Den korte radioavis". Det oplyser direktør og ansv. chefredaktør for den nye radiostation Anne-Marie Dohm til Berlingske.

"Det er jo det grænseoverskridende, der gør satiren sjov," siger Anne-Marie Dohm, som dog forestiller sig, at satiren på Radio4 skal have et bredere snit end Den korte radioavis.

Som eksempel på satire, der når bredt ud, og som hun synes "rammer rigtigt", nævner hun "Drengene fra Angora", som ifølge hende opfandt karakterer, alle kunne genkende sig selv i, og "Tæskeholdet", som hun mener blev en institution ved at gribe fat i noget af det, alle gik og snakkede om. Tv-programmet Drengene fra Angora blev sendt på DR i 2004-2005, og satire-radioprogrammet Tæskeholdet blev sendt på DR P3 i 1996-1997.

Den Korte Radioavis har flere gange været beskyldt for at gå over stregen, bl.a. i juni, hvor det i satireprogrammet blev hævdet, at en navngiven socialdemokratisk folketingskandidat havde et forhold til partifællen Henrik Sass Larsen. I april blev programmet også kritiseret for en aprilsnar over for politiker Pia Adelsten (DF) og hendes mand.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere