MediaWatch

24syv-direktør om sexpåstand i satireprogram: Alle kan begå fejl

Adm. direktør på Radio24syv, Jørgen Ramskov, har undskyldt Den Korte Radioavis' påstand om et seksuelt forhold mellem to politikere, men afviser, at fejltrinnet vil få yderligere konsekvenser.

Den Korte Radioavis blev mest downloadede og streamede podcast i uge 21, hvor Podcastindex debuterede. | Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Folketingskandidat Alexander Grandt fik en undskyldning fra adm. direktør Jørgen Ramskov, efter Radio24syv i satireprogrammet Den Korte Radioavis d. 6 juni kædede ham sammen med en affære med afgående gruppeformand Henrik Sass Larsen fra S. Men derudover får fejltrinnet ikke konsekvenser for hverken Den Korte Radioavis eller værterne bag, siger Jørgen Ramskov til Jyllands-Posten.

Det er anden gang på få måneder, direktøren er rykket ud med en undskyldning i kølvandet på satireprogrammet. I april måtte Jørgen Ramskov undskylde for en aprilsnar, Den Korte Radioavis gennemførte over for politiker Pia Adelsten og hendes mand.

"Men alle kan også begå to fejl. Når man sender hver dag, kan det ikke undgås, at der indimellem sker en fejl," siger direktøren til Jyllands-Posten.

Kritikken i den aktuelle sag går på, at Den Korte Radioavis nævner Alexander Grandt ved navn. Det kan ifølge advokat Vibeke Borberg være på kant med loven – også selvom der er tale om satire – eftersom han ikke er en offentlig kendt person. Sagen har efter udsendelsen været diskuteret internt på Radio24syv, fortæller Jørgen Ramskov, som understreger, der er enighed om, det var en fejl at bringe hans navn. Den Korte Radioavis får dog som sagt ikke nogen nye linjer for, hvordan satireprogrammet skal agere.

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladet som led i en digital oprustning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs