MediaWatch

Radiostation med rockmusik bliver landsdækkende på DAB+

Efter at have indgået en aftale med Teracom bliver den kommercielle radiostation Classic Rock landsdækkende. "Vi vil gerne prøve det af på den store klinge," siger direktør for FFC Media, som ejer stationen.

Ritzau Scanpix/Nicolai Svane
Foto: Ritzau Scanpix/Nicolai Svane

Radiostationen Classic Rock har hidtil sendt i Østjylland og Københavnsområdet, men vil fremover kunne lyttes til landet over.

Det oplyser Teracom, som står for at udbyde plads på det digitale radiosendenet, i en pressemeddelelse.

"Classic Rock-formatet, med alle de gode rocknumre fra de seneste 30-40 år, har vist sig at have et stort potentiale med ugentlige lyttertal på over 100.000 i flere uger, så vi vil gerne prøve det af på den store klinge," lyder det fra Michael Jørgensen, direktør for FFC Media, som ejer Classic Rock.

FFC Media kom ifølge selskabets årsregnskab ud af 2018 med et resultat på knap 5 mio. kr. ud af en bruttofortjeneste på 1,4 mio. kr.

Teracom-direktør Martin Løbel siger, at aftalen med FFC Media kommer samtidig med, at selskabet oplever en stigende interesse for de kommercielle sendemuligheder på DAB+ - en interesse, som efter hans vurdering til dels udspringer af de kommende radioudbud, som dog ikke er kommercielle.

Siden 2017 har Teracom været gatekeeper og i gang med at skubbe de kommercielle DAB+ kanaler over disken. Efterspørgslen har dog været begrænset. I dag har Bauer Medias kanaler som Nova og 100FM samt BBC købt sig ind på DAB+, mens Ekstra Bladet Radio ved årsskiftet forlod platformen efter godt et år, fordi det økonomiske grundlag var for spinkelt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere