MediaWatch

DR skruer ned for radiodrama

Som et led i DR's besparelser lægger huset produktionen af radioteater og -fiktion ud af huset og lukker DR Radiodrama. Det vil betyde mindre fiktion, siger radiochef, der samtidig vil stræbe efter at nå yngre lyttere med genren.

Gustav Lützhøft, radiochef, DR. | Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

DR nedlægger DR Radiodrama som et led i de besparelser og omlægninger, huset gennemfører i forlængelse af medieforliget. Det skriver Politiken mandag.

I stedet skal radioteater og -fiktion fremover produceres eksternt, men alt i alt vil det betyde en nedskæring af genren i DR's tilbud, siger DR's radiochef, Gustav Lützhøft.

"Det kommer til at gøre en væsentlig forskel for de lyttere, der godt kan lide DR Radiodrama, for de får mindre. Og for dem, der har produceret, bliver der også mindre at producere. Sådan bliver det på grund af den politiske virkelighed, vi befinder os i, hvor DR skal skære 20 pct.," siger Gustav Lützhøft Politiken.

Han uddyber, at DR stadig vil have mindst to større produktioner årligt og samtidig vil stræbe efter at målrette genren til yngre brugere, der har taget podcastmediet til sig.

Danske Dramatikere, der er foreningen for dramatikere og manuskriptforfattere, er kritisk over for lukningen af DR Radiodrama, som ifølge foreningen har været en vigtig rugekasse for forfattertalenter inden for både radio- og tv-dramatikken.

Hvor DR i den tidligere public service-kontrakt var forpligtet til at producere 30 timers radiodrama årligt, er der ikke sat timetal på forpligtelsen i den nye kontrakt, der dog stadig forpligter DR på at tilbyde dansk radiofiktion - især som podcasts.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs