MediaWatch

Nordea finder ny presse-rådgiver hos Berlingske

Efter at have mistet en pressemedarbejder og en pressechef inden for kort tid har Nordea nu hentet en journalist på Berlingske Business som seniorpressekonsulent.

Nordea har ansat Mads Sixhøj som ny seniorpressekonsulent. Det bekræfter Nordeas kommunikationschef, Søren Hansen Reumert, over for FinansWatch. Mads Sixhøj kommer fra en stilling som finansjournalist på Berlingske Business, hvor han har været siden 2013.

Nordeas presseafdeling har netop mistet to medarbejdere. I begyndelsen af januar kom det frem, at seniorpressekonsulent Laurits Harmer Lassen havde valgte at skifte til en stilling som pressechef i Industriens Pension fra 1. februar.

Blot to uger senere stoppede også Nordeas pressechef, Martin Kjærsgaard Nielsen, der sagde op efter mindre end et år på posten og efter egne oplysninger uden et nyt job på hånden.

"Det er en velovervejet beslutning fra min side. Jeg har mine grunde til at stoppe, men dem har jeg valgt at holde for mig selv," udtalte Martin Kjærsgaard Nielsen til Ritzau Finans, der tiltrådte hos Nordea 4. april 2016 – dagen efter DR's dokumentar om Panama-sagen, der satte den nordiske storbank i et kritisk lys.

Mangler stadig medarbejder

Med ansættelsen af Mads Sixhøj mangler Nordea ifølge Søren Reumert Hansen fortsat at ansætte en medarbejder i kommunikationsafdelingen. Stillingen, der skal erstatte Laurits Harmer Lassen har sidste ansøgningsfrist 9. februar.

Med Mads Sixhøj, der også er ansat som seniorpressekonsulent, lægger Søren Reumert Hansen dermed ikke umiddelbart op til ansættelsen af en ny pressechef.

"Mit hold i kommunikationsteamet er i virkeligheden større end blot presseteamet, så jeg har valgt at sige, at nu blander vi kortene, og det kræver lidt flere hænder til et håndtere pressen, end vi har haft i 2016," siger Søren Reumert Hansen.

Leder I så stadig efter en til at afløse Martin Kjærsgaard Nielsen som pressechef?

"Hvad skal jeg svare? Nej. Det gør vi ikke. Vi har fundet en løsning, som vil blive offentliggjort snarest," siger Søren Reumert Hansen.

Der har været gang i svingdøren i Nordeas presseafdeling. Hvad er årsagen?

"Det sker jo af vidt forskellige grunde, og der skal du spørge dem, der har valgt at sige på. Det må de have lov til at svare på."

Tror du, det bliver et problem at fastholde medarbejderne i teamet fremover?

"Nej, det tror jeg selvfølgelig ikke. Det er mit korte svar."

Forsiden lige nu

HuffPost klipper navlestreng til borgerjournalistik

Onlinemedie gør op med en af grundstenene i konceptet og vil ikke længere bringe indhold fra bloggere og bidragsydere, der hidtil har leveret gratis indhold. Det sker for at forbedre den journalistiske kvalitet og undgå at sprede misvisende information, siger chefredaktør.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere