MediaWatch

Politiken-journalist bliver særlig rådgiver for Pape

Jakob Sheikh skifter fra Politiken til Justitsministeriet, hvor han skal være særlig rådgiver for Søren Pape Poulsen.

Philip Davali/Polfoto/Arkiv
Jakob Sheikh, kommende særlig rådgiver for justitsminister Søren Pape Poulsen. Foto: Philip Davali/Polfoto/Arkiv

Jakob Sheikh, journalist på Politiken, skal være særlig rådgiver for justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Sheikh har særligt dækket radkalisering og militant islamisme og vandt i 2016 Den Berlingske Fonds Journalistpris for sit arbejde.

"Jeg glæder mig meget til at tiltræde som særlig rådgiver i Justitsministeriet. Ministeriet er kendt for sin tårnhøje faglighed, som jeg ser frem til at blive en del af. I min stilling får jeg en unik mulighed for at bruge min interesse for og indsigt i retsområdet på en ny måde," udtaler Jakob Sheikh i pressemeddelelsen.

Han tiltræder sit nye job 6. februar. Anne Mette Svane, chefredaktør på Politiken, takker Jakob Sheikh for indsatsen.

"Vi er kede af at skulle sige farvel til Jakob, og vi kommer til at savne hans unikke fortællestemme og undersøgende journalistik, som han allerede har vundet stor anerkendelse for," skriver Anne Mette Svane ifølge Politiken i en mail til avisens redaktion.

Hovedpersonen selv udtaler til Politiken om sit skifte:

"Politiken er en drømmearbejdsplads og et sted, der bare bliver ved med at give. Jeg er enormt taknemmelig for at have arbejdet sammen med så pissedygtige kolleger, men jeg har været her, siden jeg begyndte at kravle journalistisk, og nu havde jeg brug for at prøve noget nyt."

Forsiden lige nu

Ny praktikantaftale er på plads

Dansk Journalistforbund og Danske Mediers Arbejdsgiverforening har indgået en ny praktikantaftale, der betyder et lønfald på næsten 19 pct. og mere læring til de studerende.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere