MediaWatch

Formand ærgrer sig over tilfredshedsmåling i journalistforbund

Medlemstilfredsheden med Dansk Journalistforbund har ikke flyttet sig, siden forbundets krise i 2020 ifølge ny måling. Formand havde håbet på forbedring.

Foto: Jacob Nielsen/Ritzau Scanpix

To-tre år efter, Dansk Journalistforbund stod midt i et kommunikationsmæssigt stormvejr, er den overordnede tilfredshed med forbundet, der repræsenterer bl.a. journalister, kommunikatører og influencere, ikke forbedret, viser en rapport, konsulenthuset Ennova har udarbejdet for DJ på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse til forbundets medlemmer. Det skriver Journalisten.

”Jeg havde håbet, at medlemstilfredsheden havde rykket sig væsentligt opad over det hele,” siger Dansk Journalistforbunds formand, Tine Johansen, til fagbladet.

Dansk Journalistforbund får 60 ud af 100 point på den overordnede måling af medlemstilfredsheden - det er helt på niveau med undersøgelsen i 2020, og under niveauet i 2016 og 2019, hvor forbundet scorede hhv. 68 og 64 point.

Det er også væsentligt under niveauet på 71 point, som sammenlignelige organisationer scorer ifølge Ennovas benchmark, skriver fagbladet.

Den seneste undersøgelse blev gennemført i forlængelse af flere sager, der i 2019 sled på Dansk Journalistforbund i offentligheden. Der var bl.a. en dramatisk afgang for forbundets daværende formand Lars Werge efter en opsigelse af Journalistens daværende chefredaktør Øjvind Hesselager.

Samtidig foregik der et tumultarisk forløb omkring direktørposten i Dansk Journalistforbund, hvor nyansat direktør Elisabeth Geday blev opsagt af hovedbestyrelsen få måneder efter sin ansættelse.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs