MediaWatch

Storytel opkøber forlaget People's Press

Forlaget People's Press bliver en del af den svenske bogtjeneste Storytel. Ifølge adm. direktør er det for at sikre virksomheden bedre muligheder i udlandet.

Opdateret kl. 11.04 - Svenske Storytel fortsætter sit opkøbstogt i Danmark og køber forlaget People's Press, der er ejet af Art People-koncernen. Det oplyser People's Press i en pressemeddelelse.

Ifølge Jan Degner, adm. direktør i Art People, sker salget for at give forlaget og forfattere bedre mulighed for at udvide og udkomme i udlandet, hvor Storytel opererer.

"Forlagsbranchen er i rivende udvikling, og det er spændende at være en del af. Man skal udvikle sig konstant, og da denne unikke chance for at samarbejde på tværs af landegrænser og platformsgrænser opstod, vurderede vi, at det var den helt rigtige mulighed for både forlaget og vores forfattere," udtaler Jan Degner i meddelelsen.

Alle 35 medarbejdere og ledere i People's Press fortsætter i virksomheden som en del af Storytel, oplyser han.

"Storytel-koncernen er Nordens hurtigst voksende forlagsvirksomhed, og i denne stærke enhed vil People'sPress fortsætte som hidtil og med de samme publicistiske ambitioner," udtaler Jan Degner.

Storytel betaler 75 mio. kr. for People's Press.

Stærkere position på det danske marked

Opkøbet af People's Press sker knap et år efter at den svenske bogtjeneste erhvervede den danske konkurrent Mofibo. I den forbindelse indtrådte Mofibo-stifteren Morten Strunge i Storytels ledelse. Han forventer, at opkøbet af det danske forlag vil være med til at sikre den samlede Storytel-koncern en større bid af det danske marked.

"People's Press huser mange spændende forfattere, som jeg tror, vi kan udvikle endnu mere ved at bringe dem endnu tættere på læseren gennem den distributionsmaskine, vi har i form af Storytel og Mofibo. Sammen med People's Press' stærke team ser vi frem til at udbygge vores position på det danske marked og udforske de åbenlyse synergier, der ligger på tværs af de lande, vi er repræsenteret i," udtaler Morten Strunge, CCO hos Storytel Sweden.

I forbindelse med opkøbet flytter den danske del af Storytel ind i Peoplegroup-huset i København.

Storytel-koncernen, der både dækker over en streamingtjeneste for lyd- og e-bøger samt egen udgiverforretning, har det seneste år været på et større opkøbstogt i Norden. Ud over opkøbet af Mofibo til et trecifret millionbeløb, har selskabet for nyligt erhvervet sig de svenske forlag Norstedts og Kontentan Förlag. Storytel opererer i dag i seks markeder; Sverige, Danmark, Norge, Finland, Polen og Holland og har et kundegrundlag på omkring 340.000 betalende abonnenter.

Forlaget People's Press blev stiftet af Jan Degner og kreativ direktør Jakob Kvist og udgiver omkring 100 titler årligt.

Opdateret kl. 11.04 med oplysninger om købsprisen

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs