MediaWatch

Weekendavisens læsere sender litteraturpris til Flemming Rose

Tidligere udlandsredaktør på Jyllands-Posten Flemming Rose fik torsdag aften Weekendavisens Litteraturpris for bogen "De besatte".

Mads Nissen/Polfoto
Foto: Mads Nissen/Polfoto

En af sidste års mest debatskabende bøger Flemming Roses "De besatte" blev torsdag belønnet med Weekendavisens Litteraturpris. Det skriver avisen i en pressemeddelelse.

Prisen på 100.000 kr. er sponsoreret af Den Berlingske Fond, der bl.a. også står bag Journalistprisen, der blev uddelt først i januar.

Korrespondenter vinder Berlingske Fonds Journalistpris

På baggrund af ti værker indstillet af Weekendavisens litteraturredaktion stemmer avisens læsere og vælger dermed modtageren af litteraturprisen.

"Læserne har valgt at belønne en inspirerende og beundringsværdig intellektuel bedrift i en tid, der er svær at være publicist i. Valget af netop Roses bog er ikke en belønning af enøjet, fanatisk principrytteri, som nogen måske fordomsfuldt vil antage. Det er ikke en belønning for hån og spot. For principper over menneskeliv. For ytringspligt eller andet pjat. Flemming Roses bog er ikke det, der så hånligt er blevet kaldt ytringsfrihedsfundamentalisme. Roses bog er derimod en beskrivelse af, hvad der sker med mennesker, med venskaber og især, hvad der sker med publicistiske virksomheder, når de udsættes for livsfare, for dødstrusler, nærmere bestemt, hvad frygten for terror gør ved en avis," lød det i motiveringstalen fra Weekendavisens journalist Søren Villemoes, skriver avisen.

10 bøger var nomineret til avisens Litteraturpris 2016, heriblandt Kirsten Thorups "Erindring om kærligheden", Peter Øvig Knudsens "BZ - du har ikke en chance - tag den!" og Merete Pryds Helle for "Folkets skønhed", der tidligere på ugen blev belønnet med De Gyldne Laurbær, der er boghandlernes litteraturpris.

Boghandlere sender Gyldne Laurbær til Merete Pryds Helle

Tidligere modtagere af Weekendavisens Litteraturpris inkluderer forfattere som Suzanne Brøgger, Villy Sørensen, Søren Ulrik Thomsen, Hans Edvard Nørregård-Nielsen, Jens Andersen, Anne-Lise Marstrand Jørgensen, Yahya Hassan, Tom Buk-Swienty og, sidste år, Pia Fris Laneth, skriver avisen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere