MediaWatch

JP/Politikens Hus åbner nyt forlag i Sverige

Som led i en vækststrategi, der skal vinde volumen og markedsandele uden for landets grænser, går JP/Politikens Forlag ind på det svenske marked.

Cecile Smetana/Polfoto/Arkiv
Foto: Cecile Smetana/Polfoto/Arkiv

JP/Politikens Forlag udvider forretningen over Øresund og åbner nyt forlag, Polaris Förlag, i Sverige som led i husets vækststrategi. Det skriver forlaget i en pressemeddelelse.

"Det svenske bogmarked er interessant, da der igen er en positiv markedsudvikling," siger direktør for JP/Politikens Forlag, Lene Juul i meddelelsen.

Selvom navnet er nyt, er forretningskonceptet bag Polaris Förlag skåret efter samme strategi som JP/Politikens Forlag, der fokuserer på et begrænset antal udgivelser med højt bestsellerpotentiale og stærkt fokus på det enkelte forfatterskab.

Til at opbygge den nye forretning og portefølje i Sverige har JP/Politikens Forlag slået kloen i Jonas Axelsson, 51, der bl.a. har en baggrund som litterær chef for Albert Bonniers Förlag og litterær chef for Bonnier Group Agency. Han kommer senest fra en stilling som VD for agenturet Partners in Stories.

"Med Jonas Axelsson har vi fundet den rigtige mand til at etablere os hinsidan. Han er en visionær, kommercielt tænkende forlagsdirektør, der kender det svenske bogmarked særdeles godt. Han er vellidt i branchen og har en stærk direkte kontakt til en række prominente forfattere. Med Jonas’ ekspertise på det svenske marked og JP/Politikens Forlags kommercielle tilgang har vi et godt udgangspunkt for at opnå succes i Sverige," siger Lene Juul.

Andet svensk forretningsben

Med etableringen af Polaris Förlag planter JP/Politikens Hus det andet koncernflag i Sverige, hvor mediehuset i forvejen har en stor lokalavisforretning i Sydsverige. I sommer lagde koncernen billet ind på at købe en række regionale dagblade i Sydsverige i det kriseramte avishus Stampen Media for at udvide yderligere, uden at det dog har båret frugt.

Ambitionerne bag åbningen af Polaris Förlag handler først og fremmest om få større volumen og åbne døren til mere effektiv forlagsdrift, skriver forlaget.

"Med forlag i to skandinaviske lande åbnes der for muligheden for at erhverve rettigheder til udgivelse af forfatterskaber i to lande og forskellige andre stordriftsfordele i form af f.eks. salg af rettigheder, tryk og digitalisering," skriver JP/Politikens Forlag.

Polaris Förlag kommer til at fungere som en selvstændig enhed under JP/Politikens Forlag med base i Stockholm. De første bøger er plantlagt til at udkomme om et års tid - i andet halvår af 2017. Udgivelsesprofilen vil på linje med i Danmark have hovedfokus på skønlitteratur, krimi og nonfiktion med bred appel.

"Det er helt unikt for et dansk forlag at træde ind i Sverige med disse mål, og vi får en udgiver i ryggen, som jeg har beundret i mange år. Med en fokuseret udgivelsesstrategi og som del af en medievirksomhed har Polaris Förlag et stort potentiale, på trods af en stærk konkurrence på det svenske bogmarked," siger Jonas Axelsson, forlagsdirektør for Polaris Förlag i meddelelsen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere