Mikroforlag trækker stikket

Forlaget Harpyie har valgt at lukke ned efter knap fire år. ”Beslutningen har bestemt ikke været nem”, lyder det fra stifterne.
Sidsel Andersen og Johanne Bille stiftede Harpyie i 2020. | Foto: Finn Frandsen
Sidsel Andersen og Johanne Bille stiftede Harpyie i 2020. | Foto: Finn Frandsen

Ved udgangen af 2023 lukker mikroforlaget Harpyie ned. Det skriver stifterne Sidsel Andersen og Johanne Bille i et opslag på Facebook.

Det er godt fire år siden, de etablerede forlaget, der i mellemtiden har udgivet 11 bøger.

”Det lyder måske som en rigtig dårlig nyhed, og beslutningen har bestemt ikke været nem at træffe, men vi kan mærke, at den er helt rigtig for os: Der kommer ikke flere Harpyie-bøger, og forlaget lukker officielt ved udgangen af 2023,” skriver forlaget på Facebook.

De begrunder beslutningen med, at de begge har tiltagende krævende karrierer ved siden af, at og at tiden ikke længere rækker. Derudover har det været svært at generere opmærksomhed for bøgerne.

”Samtidig har det været frustrerende at opleve, hvor svært det er at give de fantastiske udgivelser, vi har lavet, den rækkevidde og opmærksomhed, de fortjener. Det er en benhård forretning at udgive bøger — nogle udgivelser favoriseres, andre forbigås — og for at være helt ærlige har vi ondt i arme, sjæl og sind af at kæmpe. Vi er ikke færdige med at ryste og ruske eller med at skabe, det lover vi. Det bliver bare i et andet regi end det, der hedder Harpyie. Hvordan det så bliver, må tiden vise.”

Forlagsbranchen får endnu en ny spiller - bryder ud fra Gladiator

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også