MediaWatch

Gyldendal undrer sig og vil se nærmere på politianmeldelse fra Datatilsynet

Datatilsynet har rettet kritik mod forlagshuset og indstillet det til en millionbøde for lempelig omgang med personlige oplysninger. Men sagen er fire år gammel, og Gyldendal har ikke hørt fra tilsynet i mere end tre år.

Medie- og kommunikationschef i Gyldendal, Niels Overgaard, undrer sig over, at politianmeldelsen kommer fire år efter tilsynsbesøget. Forlaget vil nu se nærmere på anmeldelsen, inden det beslutter sig for, hvad næste juridiske træk er. | Foto: Ulrik Jantzen/Ritzau Scanpix

Gyldendal står til at modtage en bøde på én mio. kr. for at have opbevaret data om udmeldte 685.000 bogklub-medlemmer for længe og dermed brudt persondataloven. Det meddelte Datatilsynet tidligere på ugen, da myndigheden samtidig politianmeldte forlaget.

Det vækker overraskelse hos Gyldendal, fortæller forlaget medie- og kommunikationschef Niels Overgaard. Ikke at Datatilsynet har kritiseret Gyldendal for ikke at håndtere de personlige oplysninger korrekt. Men over tidspunktet og bøden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs