MediaWatch

Høje produktionspriser medfører prisstigninger hos forlag

Både Politikens Forlag og Gyldendal melder om stigende priser på visse udgivelser grundet højere produktionspriser.

Kommerciel direktør hos Gyldendal, Karen Bender. | Foto: Robin Skjoldborg/Gyldendal

Rekordhøje produktionspriser har ramt forlagsbranchen, og som konsekvens heraf melder Danmarks to største af slagsen om stigende priser på visse udgivelser.

Det skriver Dagbladet Børsen, der har talt med Politikens Forlag samt Gyldendal.

“Vi er nødt til at tage noget mere for vores produkter for at sikre en indtjening. Så det forsøger vi at gøre, hvor det giver mening. Men det er klart, at det skal gøres på en måde, så det passer til forbrugeradfærden,” fortæller kommerciel direktør i Gyldendal, Karen Bender, til mediet og kalder det ”historisk meget dyrere at producere” bøger.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs