MediaWatch

Gyldendal køber forlag ud - overtager det fulde ejerskab af streamingtjenesten Chapter

Gyldendal overtager ejerandelene fra sine Chapter-partnere, forlagene Modtryk og Gads, for at blive eneejer af den unge streamingtjeneste for bøger, godt et år efter Chapter gik i luften. Ifølge adm. direktør Morten Hesseldahl er der brug for en større grad af integration med Gyldendals øvrige salgskanaler.

Foto: Screenshot

Partnerskabet mellem trekløveret Gyldendal, Modtryk og Gads Forlag om etableringen af et fællesejet streamingalternativ til de udenlandske bogtjenester holdt i godt og vel halvandet år. Nu køber Gyldendal de to minoritetsejere ud af selskabet og sætter sig på det fulde ejerskab af Chapter. Det fremgår af en pressemeddelelse.

"Vi har været – og er – meget tilfredse med samarbejdet med Gad og Modtryk. Derfor vil vi fortsætte et tæt samarbejde omkring projektet. Den skærpede markedssituation har bidraget til vigtigheden af at drive og udvikle Chapter, og nu ønsker vi i Gyldendal at styrke vores strategiske position på markedet yderligere og i større grad at samtænke vores kanaler ud mod slutbrugerne," siger adm. direktør i Gyldendal, Morten Hesseldahl, om beslutningen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs