MediaWatch

Erindringsbog om dronningen høster roser fra anmeldere

Anmelderne er enige om, at dronningens erindringsbog skrevet af Tom Buk-Swienty er god, og at den kalder på endnu et bind.

Foto: Ritzau Scanpix Denmark/Reuters/Ritzau Scanpix

Anmelderne er glade for dronning Margrethes erindringsbog "Undervejs - Erindringer 1940-1972", der er en erindringsbog om dronning Margrethes liv fra 1940 til 1972.

Således giver Kristeligt Dagblad og Berlingske bogen fem ud af seks hjerter, mens den også høster fem ud af seks hjerter fra Politikens anmelder.

Bogen er blevet til på baggrund af 37 timers samtale mellem dronningen og historiker og journalist Tom Buk-Swienty.

Dronningen har fortalt historikeren om sine erindringer fra barndommen, og til hun blev kronet i januar 1972. Bogen udkommer i anledning af, at dronningen til januar kan fejre 50 år på tronen.

Kristeligt Dagblads anmelder skriver, at dronningens åbenhjertighed er med til at gøre bogen interessant.

Ifølge Politiken gør Tom Buk-Swienty det fineste, en forfatter kan gøre. Han stiller sig nemlig ifølge avisen til rådighed for fortællingen i stedet for at stille sig i vejen for den.

Alle tre anmeldere er enige om, at de godt kunne tænke sig endnu et bind i dronningens erindringer, der handler om hendes snart 50 år på tronen.

Den 456 sider lange bog udkommer på Politikens Forlag tirsdag.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs