MediaWatch

Forfatterformand om sandwich-honorar: "Vi ser det hele tiden"

Det er en udbredt tendens, at forfattere tilbydes løn i naturalier for at deltage i oplæsningsarrangementer, siger formand for forfatterforening.

Foto: Tidsvilde Stine/Ekstra Bladet/Ritzau Scanpix

Det er utilstedeligt, at store virksomheder hyrer forfattere til at læse op fra deres værker for intet andet end en frokost, siger formanden for Danske Skønlitterære Forfattere, Peter Adolphsen, til Information.

"Vi ser det hele tiden. Folk vil have, at vi arbejder gratis, og så kan man ellers få en flaske vin eller en slatten sandwich som betaling. Det er meget ofte folk, der sidder i betalte stillinger, der bruger deres lønnede tid på at lave forespørgslerne. Det er en pest, at man henviser til eksponering. Men man kan ikke betale husleje med eksponering. Det bliver et ræs mod bunden," siger han.

Udtalelsen kommer i forbindelse med Informations artikel om, at kok og restauratør Claus Meyers eventdel Meyers Venue har spurgt forfattere, om de vil læse højt til arrangementrækken "Forfatter i det grønne" med en frokost på Meyers restaurant Fasangården som honorar.

Hos Meyers Venue lød begrundelsen for den manglende betaling, at arrangementet er gratis og offentligt tilgængeligt, og at arrangementet skal ses som en mulighed for eksponering af både forfatterne og restauranten.

Forfattere honoreres med frokost for oplæsning

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs