MediaWatch

Bibliotekernes samlede udlån er faldet 45 pct. - men digitale bøger hitter

Samlet set faldt bibliotekernes udlån med 45 pct. i årets første kvartal. Tallet dækker over et endnu større fald i efterspørgslen på de fysiske bøger, mens udlånet af digitale udgivelser fortsat stiger.

Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Mens det fysiske udlån af bøger på landets bibilioteker har set et markant fald i første kvartal 2021 sammenlignet med samme samme periode sidste år, er antallet af digitale udlån endnu en gang steget. Det viser en ny opgørelse over bibliotekernes udlån fra Danmarks Statistik.

Lægger man de digitale og fysiske udlån sammen, er det samlede udlån fra bibliotekerne faldet 45 pct. fra 7,4 mio. i første kvartal 2020 til 4,1 mio. i første kvartal i år. Det samlede fald kan ifølge Danmarks Statistik tilskrives coronakrisen, som i perioder lukkede for offentlig adgang til bibliotekerne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs