MediaWatch

Nextory går ind i Spanien - køber bogstreamingtjeneste

Den svenske bogtjeneste Nextory fortsætter ekspansionen og køber den spanske streamingtjeneste Nubico i forbindelse med lancering i landet.

Foto: PR/Nextory

Bogstreamingtjenesten Nextory går ind på det spanske marked og overtager den lokale streamingtjeneste Nubico. Det skriver svenske Boktugg.

Samtidig knytter Nextory bånd til forlagskoncernen Grupo Planeta og teleoperatøren Telefónica, der har samarbejde med Nubico.

Opkøbet i Spanien er Nextorys første uden for Nordeuropa og vil ifølge meddelelsen sætte Nextory i spil på det spansktalende marked med 300.000 titler.

"Denne aftale sætter Nextory virkelig på kortet globalt. Det er et vigtigt skridt for os, der vil levere langsigtet værdi og samtidig bevare vores vision om, at flere mennesker skal læse og lytte til historier, der beriger deres liv," udtaler Shadi Bitar, adm. direktør og grundlægger af Nextory, i en pressemeddelelse.

Siden starten i Sverige i 2015 er Nextory udvidet til Finland, Danmark, Tyskland, Østrig, Schweiz, Holland og Norge.

For nylig blev der oprustet i den danske del med oprettelsen af et dansk datterselskab og rekrutteringen af en chef for vækst i skikkelse af Beate Aimee Christensen, der kom fra en stilling som som salgs- og marketingansvarlig i Forlaget Modtryk.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs