MediaWatch

Politikens Forlag henter ny chef for rettighedsagentur

Ny chef for Politiken Literary Agency skal skubbe både danske og svenske forfattere bredere ud på det internationale marked og kommer fra agentur i New York.

Johanna Gustavsson, Head of Foreign Rights. | Foto: PR/Politikens Forlag

Det internationale rettighedssalg i JP/Politikens Forlag skal fremover ledes af svenske Johanna Gustavsson, der bliver rettighedsagenturets nye Head of Foreign Rights. Det oplyser Politikens Forlag i en pressemeddelelse.

Johanna Gustavsson, 33, kommer fra en stilling som senior scout for agenturet Maria B. Campbell Associates i New York, hvor hun gennem de seneste seks år har arbejdet som scout for 22 forlag og haft et "tæt samarbejde" med Netflix i adskillige år omkring filmatisering af bøger, oplyser forlaget.

Hun får base på Politiken Forlags svenske søsterselskab Polaris i Stockholm, hvor hun fremover skal repræsentere rettighedsagenturets danske og svenske forfattere sammen med de øvrige medarbejdere i København.

"Johanna Gustavsson er den helt rigtige til at løfte vores agentur ind i et moderne, internationalt bogmarked, og hun repræsenterer samtidig det, vores agentur har udviklet sig til, med salg af både dansk og svensk litteratur. Ansættelsen forstærker vores forfatteres muligheder for at få succes i udlandet," siger Lene Juul, direktør i Politikens Forlag, i meddelelsen.

Johanna Gustavsson overtaget stolen fra hidtidige rettighedschef Sofie Voller, der 3. maj skifter til stillingen som redaktionschef for den skønlitteære afdeling i Gyldendal.

Gyldendal hyrer ny redaktionschef til skønlitterær afdeling 

Mere fra MediaWatch

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs