MediaWatch

Forlag sælger filmrettigheder til journalisters debutkrimi

Politikens rettighedsagentur har lukket en aftale med Scanbox Productions om filmatisering af krimi.

Foto: Melissa Kühn Hjerrild/Ritzau Scanpix

Rettighedsagenturet Politiken Literary Agency har netop lukket en handel af rettighederne til at filmatisere debutkrimien "For barnets bedste" udgivet af Politikens Forlag. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Bogen er skrevet af journalist-makkerparret Stine Bolther, der bl.a. har været været på "Krimicentralen" på TV3 og flere kriminalprogrammer hos Discovery, og Line Holm, der er mangeårig journalist ved Berlingske med to cavling-nomineringer på CV'et.

Køber af filmrettighederne er Scanbox Productions og producerne Thor Sigurjonsson og Bylgja Aegisdottir.

"Holm og Bolther har skabt en krimi med en moderne og stærk kvindelig hovedkarakter, og samtidig er de øvrige karakterer gennemtænkt i sådan en grad, at hver og en føles autentisk. Derfor har vi en stærk tro på, at de vil være perfekte til en transition fra bog til film og tv-mediet," lyder det fra producenten.

Parterne oplyser ikke økonomien i aftalen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs